През нощта върху по-голямата част от страната ще бъде ясно и облаците от вчера ще отстъпят, според информацията от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще бъде слаб, като в източните райони може да достигне до умерен, и ще духа от североизточната посока.

Максималните температури ще се повишат и ще се движат между 29° и 35°, в София около 31°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието максималните температури също ще се повишат в сравнение с вчера и ще са в рамките на 30°-34°. Температурата на морската вода ще бъде около 24°-26°. Вълнението на морето ще слабо и няма да има и след от вълните, които разрушиха някои от плажовете.

НИМХ със смразяваща прогноза за днешния ден, цяла България посърна

Над планините също облачността ще бъде отстъпи място на ясното време. Вече не се очакват превалявания, а вятърът ще бъде умерен. Максималната температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра - около 18°. За любителите на планинските преходи - ще бъдат подходящи условията за туризъм.

От днес жегата отново се завръща и ще бъде предимно слънчево и не се очаква захлаждане в близките дни. Вятърът ще отслабне и ще продължи да духа от североизток. Максималните температури ще се движат в нормалните за месец август между 30° и 35°.

Източник: blitz.bg