От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) съобщават, че атмосферното налягане ще се намали слабо, но въпреки това ще остане по-високо от средното за този месец.

Днес се очаква слънчево време, ще бъде горещо около и след обяд. Ще има слаб до умерен западно-северозападен вятър. Максималните дневни температури ще продължат да се повишават и ще се движат между 30° и 35°, в София ще бъде около 30°.

НИМХ алармира: Горещините започват от понеделник, гответе се за мор

Над Черноморието се очаква предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се промени и ще духа от югоизток. Максималните температури ще бъдат в диапазона на приятно топлите 27° и 30°, а температурата на морската вода ще се движи в рамките на 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде на ниво 2-3 бала, но с тенденция на отслабване.

В планините ще преобладава слънчево време като се очаква поява на някои незначителни купести облаци след обяд. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 23°, а на 2000 метра около 15°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен северозападен. Максималните температури ще се движат между 32° и 37°, а по Черноморието между 27° и 32°.

В сряда ще продължи слънчевото и горещо време. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса.

Синоптиците предупреждават за наближаващите жеги и съветват да бъдем внимателни.

Източник: blitz.bg