Черноморският ъндърграунд бос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, взе шокиращо за всички решение.

Оказва се, че емблематичният мафиотски тартор е решил да получи турско гражданство и да започне на чисто в югоизточната ни съседка, където има редица приятели, които ще му помогнат.

Не е за вярване какво реши Митьо Очите

Плановете му за оттегляне в Турция обаче може да се провалят заради ареста преди четири години, който бе извършен точно там. Припомняме, че тогава той бе задържан в истанбулски хотел по искане на България, след като бе издирван с червена бюлетина на Интерпол като лидер на престъпна група за рекет, лихварство, побои, палежи и наркотици.

Заедно с Митьо Очите тогава бяха спипани зам.-председателят (по онова време) на Общинския съвет в Бургас – Бенчо Бенчев и ексдепутатът от ДПС Несрин Узун.

Този челен сблъсък на Митьо Очите със силите на реда в Истанбул може да провали плановете му за спокоен живот в Турция и най-вече искането му да се сдобие с турско гражданство.

Той обаче е твърдо решен и за целта има план „Б“, според който, ако властите му откажат гражданство, ще брои 250 хиляди евро за получаване на паспорт по „втория начин“.

Всъщност с тези пари се закупува кюрдски паспорт в автономната иракска област Кюрдистан. През 2017 г. президентът Масуд Барзани се срещна с тогавашния премиер Бойко Борисов, без за посещението да е било уведомено посолството на Ирак. Това стана повод за политически скандал.

Оказва се, че именно в автономната иракска област има сериозен черен пазар на самоличности. Именно него очевидно възнамерява да използва Митьо Очите в случай, че не получи турски паспорт по легален начин.

Предвид изискванията, на които трябва да отговаря, по всяка вероятност Митьо Очите ще се спре на варианта с купуване на фалшива самоличност.

Запознати издават, че Димитър Желязков иска да излезе в пенсия по галантен начин, изнасяйки фамилията и останалия му бизнес при югоизточните ни съседи.

За никого не е тайна, че през последните две години подземният бос е измъчван от редица здравословни проблеми.

Миналото лято той едва не изгуби живота си, след като бе приет в болница в прединфарктно състояние след злоупотреба с анаболи. Очевидно на прага на 50-та си годишнина Митьо Очите си дава сметка, че вече не е в първа младост и му е време да се кротне.

Източник: Уикенд