Ограбиха Григор Димитров посред  бял ден в Барселона. Българският тенисист се раздели със своя часовник, който е оценяван на стойност от 70 000 евро (140 000 лв.).

Нападателите са били наркодилъри и са действали много хитро. Те очевидно са следели Гришо, защото са били наясно, че носи много скъп часовник на лявата си ръка. Ограбили са го в движение.

Всичко се случило, докато Григор шофирал колата си. Мотори го нападнали. Първият ударил страничното му огледало, за да накара Димитров да си извади ръката да го оправи. Без да знае, че е жертва на престъпна схема, Гришо направил точно това. В момента, в който посегнал да оправи огледалото, втори моторист минал и за секунда грабнал часовника му.

Малко след това нападателите изпратили съобщение на тенисиста, което гласяло, че ако се оплаче в полицията, ще го убият. Затова първоначално Гришо не подал сигнал, но след няколко часа променил решението си и отишъл в най-близкото полицейско управление.

Това е втори грабеж срещу спортист в Барселна в рамките на по-малко от година. През лятото на миналата година футболистът на „Барселона” Роберт Левандовски също се раздели с часовника си, което се случи по време на раздаване на автографи на тренировка.

Според данните от каталунската столица Григор Димитров бил много огорчен от случилото се и дори се заричал повече да не идва в Барселона.

Това ще е изключително голяма жертва за Гришо. Той много обича Барселона и като тийнейджър за известно време дори е живял там.

Източник: bTV