Събитието в подкрепа на брака, семейството и децата тази година ще се проведе в София, Пловдив и Варна. Освен традиционните шествия, организаторите са подготвили концертни програми и много забавления за всички присъстващи.

Най-големият празник за родители и деца в страната ще започне в 16:00 часа, едновременно в София – пред Народния театър „Иван Вазов“ – и във Варна – на сцена "Раковина", в Морската градина. Началото в Пловдив ще бъде в 18:00 часа на площад „Аптека Марица“.

„Поход за Семейството е най-позитивното събитие през годината, защото от една страна е радостен празник и забавление за участниците, а от друга – чрез него се отправя силно и ясно послание в подкрепа на брака, семейството, родителите и децата - цялата основа на обществото ни“, каза Ивайло Тинчев, национален координатор на инициативата и председател на Управителния съвет на Национална асоциация „Поход за Семейството“. „Днес в България всяко пето дете живее само с един родител. Младите сключват брак все по-рядко и често губят най-ценните и най-прекрасните години от живота си във взаимоотношения без дългосрочно обвързване. Личният и семейният морал са паднали до изключително ниско ниво. Това е разрушително за обществото ни. Затова се събираме - за да изразим недвусмислено, че не само искаме промяна, а и самите ние можем да бъдем чаканата промяна, която е нужна на родината ни, за да се запази, умножи и просъществува народа ни в бъдеще въобще.“

Националният „Поход за Семейството“ започва като събитие през 2018 година, едновременно в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе – и от тогава насам, по възможност, се провежда веднъж годишно, през месец юни, отново във всеки един от тези градове. Организаторите и участниците в събитието се обявяват за утвърждаване на брака като доброволен съюз между един мъж и една жена, в подкрепа на християнските и общочовешки семейни ценности и добродетели, и за защита на правата на родителите и децата в тяхна взаимна полза, без да се противопоставят. Шествието и празника обединяват хора с различни произход, етническа принадлежност, пол, образование, религиозни убеждения, политически възгледи, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Тази година програмата на „Поход за Семейството“ във включилите се градове е изключително разнообразна и пълна с изненади.

В София участниците ще се съберат под звуците на приятна музика пред Народния театър „Иван Вазов“, след което ще потеглят на шествие, което ще спре за кратко на площад „Независимост“, в така наречения „Триъгълник на властта“, между сградите на Народното събрание, Министерски съвет и Президентството. Малко по-късно, втората спирка в маршрута ще бъде пред Съдебната палата. Така тазгодишният „Поход за Семейството“ ще изпрати ясното послание, че трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, заедно с обединителната функция на президента, т.е. всички във властта, имат отговорността да работят за бъдещето на България чрез правилни политики в подкрепа на брака, семейството и децата. Шествието ще продължи по булевард „Витоша“ и ще достигне до Националния дворец на културата, където ще се даде начало на музикална и развлекателна програма с участието на Кралицата на българския рок Милена Славова, младата и изключително талантлива народна певица Йоана Андреева и други. За забавната програма за децата, изпълнена с непрестанни игри, песни, рисуване, много веселие и смях, ще се погрижат професионални аниматори на сцената и извън нея. Над 1000 сини (за момченцата) и розови (за момиченцата) балона ще очакват малчуганите!

В Пловдив ще има шествие от площад „Аптека Марица“, преминаващо през центъра на града и стигащо до Военния клуб (ДНА), където ще започне забавна и развлекателна програма. Публиката ще бъде зарадвана и с участието на невероятния Арменски ансамбъл „Сирун”. Ще бъде включена и кратка, полезна лекция в помощ на родителите, представена от професионален психолог. През цялото това време игрите и веселието за децата няма да спират, защото за тях ще има професионално направени прически, шарени рисунки по лицата, балони за всеки и много други. Общите игри с включени заедно родители и деца само ще допълнят емоциите от празничния ден, а накрая всичко ще завърши с дълга празнична хоротека, която да въодушеви окончателно присъстващите и да разтупти всяко българско сърце, което е на мястото.

Във Варна обявеният от организаторите „Празник за Семейството“ ще започне с програма, насочена най-вече към възрастните и тийнейджърите, в която ще участват млади и талантливи поп, джаз, народни и класически изпълнители, които са познати и много обичани от гражданите на Морската столица. В последствие ще има изобилие от забавления и емоции и за малките и най-малките – с игри, танци, музика и много изненади. По време на празника ще бъде прочетено кратко слово, в което да се представи основната причина и смисъла да се организира такова събитие в най-големите градове на страната всяка година, а също и защо всички българи могат и трябва да бъдат част от него и други такива дейности през годината. След приключване на основната програма на „Празник за Семейството“, всички варненци и гости от други населени места в региона, ще тръгнат на шествие до площад "Независимост", където празникът ще приключи с народни хора и танци.

„Някои хора са заблудени, че истинският "Поход за Семейството" е само един ден в годината. Всеки ден е. За всяко семейство, за всеки родител и за всяко дете.“, пише във Facebook-страницата на „Поход за Семейството“. Ентусиазмът, вложените усилия и ресурси за подготовката на тези събития, и работата на организаторите го доказват.

Ако подкрепяте идеите и целите на Националния „Поход за Семейството“, можете да научите повече за събитието на сайта на Национална асоциация „Поход за Семейството“ (www.family.bg) и да се присъедините заедно с близки и приятели!