Масовите негодувания срещу Васил Василев, който в момента управлява Народния театър, са толкова големи, че директорът се принуди да се подсигури с охрана. Да, звучи нелепо, но най-големият български театър вече има лиценз и за охранителна дейност.

За да не плаща лично от джоба си, Василев не си е наел частна охрана, а е осигурил такава на цялата сграда. Явно началникът на Народния театър е доста стиснат.

Причината за вкарването на мускулести момчета, приличащи на гардове от дискотеките, каквито най-вероятно са, е уволнението на режисьора Александър Морфов. Имаше масови бунтове заради това, които явно са стреснали Василев.

Все пак обаче директорът потъпква всички традиции, защото в Народния театър се извършват културни дейности и някак не върви по коридорите да се разхождат мъжаги с гърбове като гардероби.

С постъпката си Василев показва липса на всякакъв интелект. А и никой не би посегнал на живота му заради едно уволнение, най-много да го ступат малко. Явно обаче директорът е доста страхлив и не може да понесе няколко шамара, та затова харчи държавни пари.

Разбира се, охранителите са само в сградата на театъра. Този, който наистина държи да ступа Василев, би го проследил извън работа. Той едва ли не е наясно с това, но поне на работното място държи да се чувства сигурен и спокоен.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com