Истина е, страната ни е много специална страна не само защото на нейната територия има невероятни природни красоти, но и защото разполага с места, които се отличават с необикновена енергия. Те имат силата да изцеряват различни душевни и физически болки и да сбъдват съкровени желания, изглеждащи неосъществими.

Или поне така се говори от години, има поверия, предания, а и доказателства за това, че с правилната енергия и нагласа, можем да постигнем всичко или поне най-желаното и съкровеното.Магическите места на България Магическите места на България - Снимка 2

Днес ще ви разкажем именно за онези почти вълшебни български места, на които ходим, когато търсим надежда и ново начало. За тях се говори, че имат силата да ни помогнат, а всички знаем, че никога не пречи поне да опитаме.

 Езерото в пещерата Леденика - В пещерата се намира Езерото на желанията, което е малко по размер, но с голяма слава. Хората вярват, че когато някой иска нещо много силно, трябва непременно да посети това езеро, защото водата му е вълшебна. Благодарение на силата си осъществява най-горещите ни молби и ни избавя от тежки болежки.
Демир баба теке - Намира се край село Свещари, община Исперих и попада в историко-археологическия резерват Сборяново. Мястото непрекъснато се посещава от хора с различна религиозна принадлежност, сред които и много чужденци. Според преданията Демир баба теке лекува и изпълнява желания.
Село Златолист - намира се в община Сандански. Там са преминали последните години от живота на известната българска ясновидка и лечителка Преподобна Стойна.
Руската църква в София - Този храм е известен сред столичани със своята необикновена сила. Всеки ден в малката крипта на църквата идват миряни, които пишат съкровените си желания на лист и го поставят в кутия до гроба на архиепископ Серафим. Според легендата Свети Серафим очаква писмата на вярващите и им помага. Говори се, че след като са посетили църквата, много християни са намерили така желаното щастие.
Желаем на всеки да открие своето щастие и дано и тези места да бъдат полезни за вас.
Циттирано из сп. Една.Бг