Джо Кокър загуби дълга и болезнена битка с рака на белите дробове

Джо Кокър напусна света и феновете си на 70-годишна възраст.

Певецът с характерния дрезгав глас си отиде след тежко боледуване, научи kliuki.bg. Почитателите на Джо Кокър ще помнят не просто вечните хитове от 40-годишното му творчество, но изпълнителят с единствено по рода си сценично поведение.

На легендарния певец дължим незабравими спомени, които свързваме с горещото парче You Can Leave Your Hat On. Той ни остави в наследство Unchain My Heath, чувствената You Are So Beautiful и Up Where We Belong, която му донесе заветното „Грами".

Печалната вест за смъртта на певеца беше официализирана от говорителя на Sony Music, който разпрати официално съобщение до медиите: "Джон Робърт Кокър, познат сред приятелите, музикалната общност и почитателите си от цял свят като Джо Кокър, почина на 22 декември 2014 г. след тежка битка с рак на белите дробове".

Безкрайно талантливият изпълнител сподели в интервю през 2000 г. , че не може да се справи с никотиновата си зависимост. Въпреки професията си, имал навика да пуши по две кутии цигари на ден. В последните години на живота си Джо Кокър все пак ги е намалил, но не от грижа за здравето си. „Папиросите” засегнали необратимо най-ценния му капитал - фалцета, заради който света го обожава.

Джо Кокър не можа да се справи със страстта към цигарите, но пък пребори по-страшните демони на алкохола и дрогата. Съпругата му Пам била неговият стимул за живот и опора, с която да победи пороците си. Благодарение на нея, той успя да се върне на върха през 80-те години на миналия век. Джо Кокър почина Британецът се премести с нея в Крауфорд, Колорадо, където се отдаде на мечтата си - да прави музика, която кара тялото да се движи.

Българските фенове успяха да го чуят на живо три пъти след промените. Джо Кокър направи солови концерти в столицата през 1994,2006 и 2011 година.