Куката заведе шестнадесетгодишния си син да помага на пострадалите във варненския квартал

Куката възхити не само феновете си със съпричастност към пострадалите след потопа в „Аспарухово”.

Актьорът Мариан Вълев заряза ангажиментите си и в столицата и се прибра в родния град, за да помогне на пострадалите хора. За хората, които го познават отблизо това не е изненада, защото Куката е доброволец към Българския червен кръст от няколко години, научи kliuki.bg.

[caption id="attachment_318423" align="aligncenter" width="300"]Куката помага като доброволец Куката потъна в калта на "Аспарухово", за да помогне на пострадалите[/caption]

Той обаче запали за каузата и шестнадесетгодишния си син Мариан и негови колеги актьори. За да помогне на съгражданите си, дошла и бившата му съпруга. Майката на детето му обаче едва не пострадала заради ентусиазма си.

София Николова за малко да бъде линчувана от местните цигани. Жената купила пици на пострадалите, натоварила и минерална вода в буса си, а те помислили, че дошла да мародерства. Недоразумението бързо се разяснило и до сериозен проблем не се стигнало.

Седемстотин души помогнаха на бедстващия квартал да се възстанови по-бързо. Доброволният труд на десетки самоорганизирани групи върши изключително много работа, за да спаси местните от по-сериозен проблем.

Инициативността на Мариан Вълев в помощ за хората не се случва за първи път. Актьорът използва популярността си за добро дори когато обяви, че се оттегля като герой в „Под прикритие”. Тогава обяви на търг кръста на Куката, за да даде парите за благотворителност.