Иван Данаилов, когото мнозина знаят като Ванчо Пича, загуби имущество за 5 млн. лв. Това се случи след терористичен акт в знак на отмъщение.

Цели 8 камиона и едно голямо ремарке – собственост на Пича, са изгорели на частен паркинг, намиращ се между град Петрич и село Първомай. Камерите са заснели двамамаскирани мъже със запалителни туби в ръце.

Палежът е станал около 2:30 ч. тази сутрин. Подаден е сигнал в прокуратурата в Благоевград, която разследва мотивите и всичко останало по случая.

Малко след палежа се разбира, че камионите са собственост на Ванчо Пича, който ги използва в работата си. Фирмата му се занимава с международен транспорт.

Слуховете обаче сочат, че пожарът е причинен заради отмъщение. Ванчо се занимавал с контрабанда чрез своите ТИР-ове, но при последния превоз съгрешил пред опасни хора, които решили да му отмъстят, заличавайки бизнеса му.

Ако Пича, който е родом от с. Михнево, реши да си възстанови бизнеса, ще трябва да се бръкне с почти 5 млн. лв., които в момента не може да си осигури.

Хубавото в случая е, че няма пострадали хора. Не е известно паркингът да е имал охрана, но и да е така, тя се е разминала с най-страшното, а именно да изгори заедно с камионите.

Източник: Уикенд