Областната дирекция на МВР в Пловдив има нов директор – Георги Машонов. Днес той беше представен пред състава лично от служебния вътрешен министър Атанас Илков. До момента Машонов оглавяваше Районното управление в Труд, а преди това дълги години бе началник на Второ РПУ в Пловдив.

 

Досегашният директор на областната дирекция Георги Събчев беше временно изпълняващ длъжността. Това посочи като причина за промяната министър Илков. Той коментира пред журналисти, че не е открил пропуски в ръководеното на ОДМВР - Пловдив, но от министерството искали да има постоянен ръководител и се спрели на Машонов.

"Вие го познавате, той е дългогодишен служител на МВР. Доказан е професионалният му опит, бил е на няколко ръководни позиции. Съставът го познава и обществеността също. Разчитам изключително много на него, защото се е доказал като добър служител. Наистина исках да има директор с постоянна заповед, който да даде сигурност и да мотивира колегите. Предстои от тук нататък организиране на едни честни избори", заяви още служебният вътрешен министър. 

 

Той подчерта, че Машонов сам ще подбере екипа, с който да работи. 

 

Георги Машонов има стаж в системата повече от 33 години. През 1989 г. е приет в полицейското училище в Пазарджик, след което завършва Академията на МВР в София. През 2003 г. взима и диплома за правист от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

 

През 1991 г. започва работа като патрулен полицай в участъка в Столипиново. След това става районен инспектор в новосъздаденото Шесто РПУ. От 1997 г. става оперативен работник в Четвърто районно, а през 2004 г. преминава на служба в Трето, където в продължение на 10 години е началник-група при криминалистите. 

 

Там се издига до шеф на сектор "Криминална полиция" и става зам.-началник на Районното. През 2018 г. е назначен за началник на Второ районно в Пловдив, което обслужва две трети от територията на "Централен" и целия "Западен", информира "Марица". 

 

Георги Събчев пое дирекцията в Пловдив след трагедията, при която 7-годишно дете застреля своя баща полицай. Тогава Георги Чергов бе сменен от предишния служебен вътрешен министър Калин Стоянов.

 

На 4 септември Атанас Илков смени и директора на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Емил Павлов. На негово място застана Владимир Маринов, който бе началник на Първо Районно управление, отговарящо за централната част на крайморския град.

Източник: dir.bg