Фондацията на социалния министър Иванка Шалапатова е щедро спонсорирана от канадската компания, изнасяща златото на България „Дънди Прешъс“. Това става ясно от сайта на неправителствената организация „За нашите деца“, чийто дългогодишен директор е министърката, фенка на ЛГБТИ движението, пише „Филтър“.

Шалапатова нашумя с искането на оставката й заради подкрепа на джендърството и Истанбулската конвенция. Тя е номинация лично на премиера Николай Денков. Била е заместник-министър на труда и социалните грижи и в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г.

Фондацияте на Шалапатова „подкрепя“ децата и е една от водещите в България. Финансирането от държавата е 1,9 милиона лева, разкрива отчетът за дейността на „За нашите деца“ през 2022 г.

Само за 5 години, между 2011 г. и 2016 г. фондацията на Иванка Шалапатова пък е получила 22 млн. лева

Един милион лева пък са приходите от проекти и 711 хиляди лева от корпоративни партньори. Това са големите фирми, които даряват, като една от водещите е „Дънди Прешъс“ — канадската компания, която повече от 26 години копае българското злато и го изнася зад граница, за което плаща обидно ниската концесионна такса от 1% от добитото.

Източник: narod.bg и crimesbg.com