Студенти и ученици вече няма да ползват намаление на годишната карта за транспорт.

 

Младежите пак ще пътуват за 200 лева вместо за 180, каквото намаление беше узаконено през февруари. Така от догодина превозният документ отново ще се върне на старите, по-високи цени, съобщи неприятната новина изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

 

Годишната карта за транспорт за студенти и ученици скача с 20 лева

Експертът не пропусна да направи реклама за пореден път на годишната карта за 365 лева, каквато ползват пътниците на общо основание. Екстрата при този тип документ е, че може да бъде платен на три вноски през годината. „В момента е важно да подскажем на всички ученици и студенти, на които предстои през септември и октомври отново да се върнат в учебните заведения, че е добре предварително да заредят своите ученически или студентски карти след представяне на необходимите документи”, отбеляза транспортният шеф.

 

До края на годините картата за транспорт на ученици ще остане на старата цена от 180 лв. Дилчев припомня, че преди намалението годишните карти за студенти и ученици, са били на цена от 200 лв., преди да бъде приета въпросната отстъпка от февруари.

 

Така и не става ясно дали месечната карта за младежите за цялата градска мрежа, която към момента струва 15 лв. ще остане намалена. Само за сравнение ще посочим, че същата карта, но за възрастни е на цена 50 лв.

Източник: Уикенд