Христо Живков е сред най-нашумелите български актьори, тъй като той се проучва и извън пределите на България. Новината за неговата кончина шокира всички, защото си отива от този свят само на 48 г.

Актьорът се е споминал снощи в Лос Анджелис след кратко боледуване. Тъжната вест съобщи историкът Димитър Стоянович, който се прости с Живков във Фейсбук.

В актьорската гилдия Христо Живков се ползваше с голям респект, тъй като има участия в световноизвестни проекти.

Живков участва в италианския филм „Занаятът на оръжията“, създаден преди 22 години. Големият му пробив обаче идва с ролята на Йоан Богослов във филма „Страсти Христови“, който е режисиран от легендарния Мел Гибсън.

Обичан от всички, Христо Живков ще бъде запомнен и с участието си в родния „ВИП Брадър“ през 2016 г. Тогава стигна чак до финала на шоуто, което е голям успех. Шоуто иначе бе спечелено от Миглена Ангелова.

Не е ясна точната причина за смъртта на актьора. Счита се, че е някакво прогресивно злокачествено заболяване, за да си отиде толкова бързо на тези години.

Актьорът се считаше за мъж, харесван от жените. Не се знае дали е имал приятелка в края на живота си. Шокът за близките му е голям!

Бог да прости големия актьор Христо Живков!