Дори и без нейна помощ вотът все пак мина

Много упорита мълва се понесе в кулоарите на парламента малко след падането на правителството на Кирил Петков.

Оказва се, че депутатката от „Възраждане“ Елена Гунчева е била притисната от МВР да не се явява в Народното събрание.

Депутатката от Възраждане Елена Гунчева управлявана от…

Припомняме, че тя обяви в профила си в социалната мрежа часове преди гласуването на вота на недоверие, че няма да участва в него заради скъсан менискус на десния крак.

Дори и без нейното участие вотът на недоверие все пак мина, тъй като за падането на кабинета „Петков“ гласуваха 123 депутати, вкл. и 1 от ДПС. 116 народни представители гласуваха за оставането на правителството, сред които и отцепилите се 7 депутати от ИТН.

Допълнително вода в мелницата наля болничният лист, публикуван от Гунчева. Вижда се, че той е издаден на 31 май от пловдивска болница и според написаното в документа, той е изтекъл още на 13 юни.

Малко след това лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов изтегли симпатизантите си от антиправителствения протест. Това породи подозрения, че и други от депутатите му ще подкрепят правителството под една или друга форма.

Политическата мълва обаче носи, че Гунчева е била заплашена от близки до МВР шефа Бойко Рашков. Те са я предупредили, че ако се яви в парламента за вота на недоверие ще й бъде потърсена отговорност за бомбените заплахи, които отправи преди време срещу Министерски съвет и американския посланик у нас Херо Мустафа.

Припомняме, че съгласно НК, извършеното от Гунчева се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Източник: Уикенд