Времето днес се очаква да бъде предимно слънчево през голяма част от деня. След обяд обаче в планинските райони на Западна България може да има временно увеличение на облачността, а на отделни места са възможни превалявания и гръмотевични бури.

Цяла България чакаше с притаен дъх тази новина

Вятърът ще бъде слаб до умерен от източните райони. Максималните температури ще се движат между 23° и 28°, като в София температурата ще бъде около 23° според информацията от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средните стойности за този месец, но няма да има значителни промени.

Над планинските райони ще преобладава слънчево време, но след обяд може да се развие купеста облачност, а в отделни райони да превали с гръмотевици. Вятърът ще бъде до умерен. Температурите на височина от 1200 метра ще бъдат около 15°, а на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток. Максималните температури ще се движат между 22° и 24°. Температурата на морската вода ще бъде между 17° и 20°. Вълнението на морето ще бъде около 1-2 бала.

Поради облачното и дъждовно време през голяма част от месец май, в интернет се появиха не малко шеги по тази тема, например че други си е било зимата – слънце, птички…

Източник: blitz.bg