Предстои изчистването на недомислените реплики на съвременен градски жаргон от хитовия български сериал „Войната на буквите“.

 

Именно градският жаргон в сериала се превърна в повод за редица шеги с продукцията, отбеляза и шефът на БНТ Емил Кошлуков пред СЕМ.

Той обоснова решението си за преозвучаване с това, че няма как царят да говори със съвременни думи като „смешник“ и „изчезни“.

 

Чистят „Войната на буквите“ от недомислени реплики

Така и не става ясно обаче защо едва сега е взето това решение, предвид факта, че повече от половината епизоди вече са излъчени в ефира на обществената телевизия. Не е ясно и как ще бъде решен проблемът със синхрона между картина и звук, когато диалозите се променят, без да се налага сцените да бъдат заснемани наново. Разбира се всичко това си остава проблем на екипа.

 

Освен това Емил Кошлуков отбеляза, че по всяка вероятност БНТ ще се оттегли от финансирането на новия филм на Максим Генчев „1349“, който ще разказва за цар Иван Александър. Това решение е взето поради факта, че другата лента на режисьора „Ботев“, отнесе множество критики.

Както е известно, Генчев смяташе да привлече в новата продукция за главна женска роля щерката на президента Румен Радев – Дарина Радева.

Източник: Уикенд