ФБР е по петите на Даниел Данчев, по-известен в ъндърграунд средите като Дани Германеца.

Запознати от върховете на МВР разкриват, че ФБР го е подгонило заради източване на колосални суми от банкови карти на територията на Щатите.

Тарикатът бил начело на строго йерархична група, която била „въоръжена“ с последните технологии за скимиране на банкови карти. Неофициална информация сочи, че само в рамките на половин година бандата успяла да изтегли незаконно над 180 хиляди долара.

Криминалистите очакват до броени дни да получат искане за екстрадицията му. Мярката обаче първо трябва да мине през съда, където да бъде разрешено или отказано изпращането на Дани Германеца пред американското правосъдие.
Според оперативни данни около тариката гравитират повече от 100 човека, източващи ударно пари от банкомати на четири континента.

Работната им схема е организирана по отличен начин. Скиминг устройствата били изработвани в едно от софийските села, както и в морската ни столица, а от там били изпращани по света. Това се случвало чрез български шофьори на камиони или автобуси до Германия, Франция, Испания и Италия. 

Мълвата носи, че джаджите пристигали до САЩ с кораби, тъй като контролът при тях бил значително занижен. Печалбите от източването на банкови карти били изпирани чрез инвестиции в строителния сектор, имоти в чужбина, почивки и скъпи автомобили. 

Бандата действа по строго определена схема. Изпратените скиминг устройства се поемат от определени членове, които се занимавали предимно с клониране на кредитните карти. 
След това на магнитна лента били записвани данните от оригиналните карти на жертвите.

Престъпниците били сериозно затруднени в Европа от факта, че банкоматите са настроени да четат и чипа от картата. Поради тази причина се налагало записаната част да бъде изпращана на друга част от групата, намираща се в държави, където чип технологията все още не е въведена. Най-често това са Кения, Уганда, Чили, Тайланд, Перу, Доминиканската република, Филипините и Малайзия.
Накрая вече изтеглените от картите суми се изпращали към България чрез офшорни компании.

Запознати разкриват, че Дани Германеца и аверът му Кирил Гичев – Киро Чеченеца често били забелязвани пред скъп петзвезден хотел. Разпознавали се отдалече по автомобилите им – БМВ 730 и Мерцедес С63, с регистрационни номера, съответстващи на годините им на раждане – 1987 и 1980.
Отново според мълвата, мафиотската организация на Дани Германеца се ползва с широк полицейски чадър.

По всяка вероятност апашите са покровителствани от голям шеф в МВР, срещу което получавал „скромната“ сума от 5 хиляди лева месечно.
Преди време двамата апаши се свързваха с големия син на бившия шеф на „Литекс“ Ангел Бончев. Твърдеше се, че Бончо Аврамов, който посегна на собствения си баща, е участник в бандата, занимаваща се с източване на банкови карти.

По всяка вероятност именно този факт е станал причина бившият футболен бос да насочи пистолет срещу наследника си с думите „Ще те гръмна като куче“. Припомняме, че този инцидент се случи преди пет години в хидропарк „Казичене“. Ангел Бончев заредил законно притежавания си пистолет и го насочил към сина си. Заради това той бе задържан в 8-мо РПУ.
Източник: Уикенд
 

Черни облаци надвиснаха над Дани Германеца. До дни…