Вътрешни хора от партията на Бойко Борисов издават, че броени дни преди старта на предизборната кампания за нов парламент, лидерът е яхнал метлата и размита здраво.

Той се е заел с масирана чистка на стари кадри или такива, които са кривнали от правия път.
Без място в листите се оказа не само Николина Ангелкова, която бе натирена от партията като мръсно куче, а и редица други колоси на формацията.

Оказва се, че дългогодишният депутат и бивш председател на НС Димитър Главчев също не присъства в листите на ГЕРБ.
Неговото място в актива на партията в 23-и МИР е заето от козметичката Михаела Методиева, която на последните избори е заемала неизбираемото 23-о място в листата.

При все, че Главчев е изхвърлен изцяло от списъците, е принуден да агитира за нея. Мълвата носи, че тунингованата бамбина, изместила Главчев е приятелка на мастит бизнесмен със строителна фирма, близък до Борисов и именно така е успяла да се внедри в партията.

Според вътрешни хора падането на Главчев от пиедестала не се дължи само на освобождаването на място за Методиева, а влияние оказал и фактът, че той бил сред най-яростните критици на войната между Борисов и Радев. Това, което лидерът не могъл да преживее било, че Главчев накланя везната в полза на държавния глава. След като тези упреци стигнали до председателя на партията, той разбира се  оказал излишен от списъците за вота.

Електоратът на ГЕРБ е в потрес и от появата на Николай Алгафари на победното трето място в същия МИР. Така и не става ясно как наследникът на пиара на БСП Нидал Алгафари и психоложката Мадлен Алгафари е успял да се добере до избираемото място след само година членство в партията. 
Комедията продължава и в съседния 24-и МИР, където за изненада на симпатизантите бившата собственичка на модна къща Рая Назарян се нареди редом до Тома Биков-

Във Велико Търново пък в листата на ГЕРБ влизат двама добре познати вратари – Христо Иванов и Радослав Рашков. 
Сричащият бивш депутат и футболен съдия Стефан Апостолов пък е нареден на последно място в листите на Благоевград при все, че веднъж вече бе депутат.

Яхнатата от Бойко Борисов метла е омела и знакови лица на ГЕРБ като Вежди Рашидов, Красимир Велчев, Георги Марков, Младен Маринов, Менда Стоянова, Димитър Лазаров и редица други дългогодишни кадри на партията.
Източник: Уикенд

Бойко Борисов омете знакови лица от листите