Заедно с Даниела Райчева, която е областен координатор на ГЕРБ в София, районният координатор и организационният секретар на ГЕРБ Светослав Тодоров и Цвета Тончева, както и с председателят на СДС за „Нови Искър“ Златко Златков, посетиха пострадалите семейства от бл. 5 в кв. „Курило“, за да чуят кои са най-належащите им нужди и как може най-бързо да им бъде предоставена помощ.

Антон Хекимян: СОС трябва да отпусне финансова помощ на хората от опожарената сграда в Нови Искър

Антон Хекимян: СОС трябва да отпусне финансова помощ на хората от опожарената сграда в Нови Искър - Снимка 2

Антон Хекимян: СОС трябва да отпусне финансова помощ на хората от опожарената сграда в Нови Искър - Снимка 3

“Хората ни разказаха за преживения ужас от пожара. Във всички апартаменти е наводнено.  Чичо Павел ни показа водата, която все още се стича по стените. Златина, която е една от собственичките на жилища тук, ни качи на покрива, за да видим щетите. Тук все още тлее, а токът на сградата е спрян и в момента тази част е негодна за обитаване”, разказа Хекимян и настоя хората временно да бъдат настанени на друго място до трайното намиране на решение.

“Покривът и електроинсталацията се нуждаят от цялостно възстановяване. Собствениците на жилища вече са кандидатствали за временни помощи, които обаче няма да са достатъчни за покриване на разходите по ремонтите”, разясни общинският съветник от ГЕРБ.

“Това, което ще предприемем заедно с колегите общински съветници, е да внесем възможно най-бързо доклад до Столичния общински съвет за отпускане за финансова помощ за възстановяване на щетите”, категоричен е той.

Антон Хекимян: СОС трябва да отпусне финансова помощ на хората от опожарената сграда в Нови Искър - Снимка 4

Антон Хекимян: СОС трябва да отпусне финансова помощ на хората от опожарената сграда в Нови Искър - Снимка 5

Антон Хекимян: СОС трябва да отпусне финансова помощ на хората от опожарената сграда в Нови Искър - Снимка 6

Всеки, който желае да помогне на пострадалите, може да го направи на следната банковата сметка: Общинска банка, клон "Мария Луиза" IBAN: BG72SOMB91303124904501 BIC: SOMBBGSF Титуляр: СО - Район "Нови Искър".

Източник: crimesbg.com