Запознати издават, че тв звездата от близкото минало Анахид Тачева ще пропусне помена на сина си – журналиста Димитър Цонев.

Припомняме, че на 23 август се навършват шест години от кончината му.

Причината, поради която Анахид Тачева ще отсъства от помена на сина си, е тежкото й здравословно състояние. Докато до неотдавна легендарната говорителка на БНТ не успяваше да си дойде заради ограничените полети покрай пандемичната обстановка, сега ситуацията е различна.

Както е известно преди две години Анахид Тачева попадна под ударите на деменцията. При все, че заболяването било хванато навреме, при нея то се развило с изключително бързи темпове. Към днешна дата тя изцяло е изгубила паметта си. Все по-трудно разпознава семейството си и не помни имената им.

Димитър Цонев пък бил изтрит изцяло от съзнанието й и дълго време не е обелвала и дума за него.

Специалисти посочват, че не е изключено именно заради създалата се стресова ситуация при загубата на сина й, Анахид Тачева да е отключила деменция.

Те предполагат, че мозъкът й е заличил тези спомени като вид защитна реакция.

От половин година насам за нея се грижи екип от специалисти. Дъщеря й наела частния медицински екип, който се грижи да нея 24/7, но в домашна обстановка, тъй като се предполагало, че ако бъде настанена в социален дом за хора с подобни проблеми, ще е допълнителен стрес за нея.

Източник: retro.bg

Анахид Тачева пропуска помена на сина си. Каква е причината?

Анахид Тачева пропуска помена на сина си. Каква е причината? - Снимка 2