„ДАНС влязоха в „Кинтекс“ и изземват се документи и информация за плащанията на дружеството във валута“. Това написа в профила си във Фейсбук бившият директор на дружеството Александър Михайлов.

Той допълва, че това се случва часове, след като в телевизионен ефир е разказал "схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни".

Александър Михайлов:  ДАНС влезе в „Кинтекс“, изземват се документи

Александър Михайлов твърди, че по нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник. Той подчертава, че е бил уволнен преди три месеца, защото е отказал да участва в тези схеми.

"Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в "Кинтекс", които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети. Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова. Това е наследството от управлението на председателя на БСП", пише още бившият директор на оръжейната компания.

До момента няма официално потвърждение от Държавна агенция "Национална сигурност". Пред БНТ от ДАНС не отрекоха, но заявиха, че няма да коментират.

От Софийската градска прокуратура също не отрекоха, но и не потвърдиха извършването на проверка в "Кинтекс", като казаха, че на този етап не могат да дадат информация.

До момента единствено от Министерство на икономиката дадоха официална информация, като казаха, че са получили сигнали за финансови нарушение в "Кинтекс", които са предадени на разследващите, заедно с документи по темата, с които самото министерство разполага.

Преди седмица Александър Михайлов обвини Корнелия Нинова, че е забавила с два месеца и разглеждането на сделки за износ на оръжие на обща стойност 1 милиард евро. На пресконференция той съобщи още, че само за първите четири месеца след началото на войната в Украйна са изнесени по въздух над 4200 тона българско оръжие с подписа на бившата министърка на икономиката.

Източник: dir.bg