Най- злобната  и меркантилната участничка в Ергенът се оказа рускинята Виктория Капитонова. Още със стартирането на романтичното шоу  то се превърна в развъдник на скандали. Дългите и безкрайни вечери на момите, където с главна роля се окичи  Вики, която бе решила на всяка цена да спечели, предложи на зрителите досущ индийски сериал.

 Капитонова нападна Алекс Гърдева, която бе станала любимка на Виктор: "Ти непрекъснато ревеш,  днес и вчера. Всеки ден.” Но кулминацията се случи през май. Когато рускинята лисна  в лицето на психоложката коктейла си. В последствие Алекс не издържа и напусна шоуто, като отстъпи победата на Капитонова.

После последва развода на Златка и Благо. Уж всичко мина тихомълком и нямаше да се стига до скандал. Но ексфутболистът сподели в тв интервю, че майка му и баща му не харесали Златка. А той с мъка се разделил с малкия Благой. В същото интервю и родителите му казаха, че харесват повече новата си снаха.

Тогава Русата Златка не издържа и извади на показ всичките кирливи ризи на Джизъса.Тя призна, че на Благо изобщо не му пука за малкия, а Благойчо го забравил и вече вика тати на новия си баща Карен.

Диона и Андреа  също се счепкаха, и то за един озвучител. Русата фурия се закани на Диона, която се опитвала да й отмъкне въпросния мъж. Който пък си търсел работа. След като се разбра за скандала и стана ясно, че Андреа я запаши, че ще й счупи главата, се намеси и Кулагин. Позабравения гримьор на звездите се изказа, че Диона била бездарница.

Няма как да не споменем семейния скандал между Сузанита и Орхн Мурад след като тя стана майка. За напрежението в рода се заговори след като певецът призна, че научил от медиите, че има  внук. Но младата майка така и не каза какво всъщност се е случило, но се опря на думите на сестра си. Която проговори за домашен тормоз, редовни изневери и разни други обвинения.Самият Орхан Мурад не си призна и зави, че като нищо ще даде дъщеря си на съд.