Безпощадната статистика сочи, че всеки втори брак у нас приключва с развод. Голяма част от семействата се разпадат още в първите години от съвместния им живот. По този начин децата биват разкъсвани между двамата родители.

 

Прави впечатление и че немалка част от бащите изобщо не се интересуват от наследниците си след края на брака или връзката. Поради тази причина отговорността по отношение на възпитанието и финансирането пада основно върху майката. 

Разбира се, намират се и отговорни бащи, които не само плащат издръжката, а и продължават да контактуват с отрочетата си и се грижат за тях, но те са малцинство.

 

Другото, което се е променило с годините е това, е напоследък родителските права все по-често биват присъждани на бащите. Нещо, което преди 15-20 години бе почти немислимо.

 

Ето и кои са звездните майки от родния небосклон, лишени от отрочетата си:

 

Звездни майки, които изгубиха родителските си права (II част)

Звездни майки, които изгубиха родителските си права (II част) - Снимка 2

МАРИЯ ИГНАТОВА

 

Единственият син на бившата „господарка на ефира” Мария Игнатова също израсна с баща си Петко Димитров и втората му жена Яна Акимова. Бившата на Рачков и Петко се развеждат малко след раждането на наследника им Виктор, който днес е тийнейджър. Още като бебе Игнатова оставя пеленачето на грижите на татко му, който се справя перфектно със задачата да е и майка, и баща на детето. Преди 10  години бизнесменът се ожени за танцьорката Яна и тя прие Виктор като свой син.

 

Красавицата роди две момчета от Димитров, но заедно с тях отгледа и доведеното си дете. Танцьорката успешно е майка на три момчета, без да ги навира излишно в хорските очи и да тръби колко добра и многодетна майка е. Момчето нарича Акимова „мама Янче". Мария Игнатова се радва, че наследникът й има отлични отношения с мащехата си. Настоящата съпруга на Ивайло Нойзи Цветков често е твърде заета с работа и няма време за отрочето си, което е свикнало, че има трудеща се майка. По време на връзката си с Рачков, Мария си живееше с комика като госпожица без ангажименти и гледаше да трупа пачки от халтури, когато бяха в пика на славата си и затрупани от ангажименти.

 

Мария Игнатова обаче съвсем не смята, че ощетява детето като  е далеч от него. Тя не спира да хвали Виктор пред колегите си. Синът й се отличавал с куп таланти и бил добро дете, хвалят го съучениците му. Вероятно заради й заетост и желанието й да работи много, а и да се забавлява след това, тя остана само с един син.

 

Според слуховете докато беше с Димитър Рачков, той искал да имат общо дете, но блондинката категорично отказвала да го дари с още един наследник. И това била една от причините двамата да се разделят.

 

 

 

Звездни майки, които изгубиха родителските си права (II част) - Снимка 3

ЯНА МАРИНОВА

 

Синът на Яна Маринова вече е млад мъж, но израсна без майка си. Преди години известната актриса призна, че не тя, а Никола пожелал да живеят разделени. Наследникът им сам решава да остане с баща си след развода. Градските легенди твърдят, че ученическата й любов е брутален уличен бандит, който често забърква и младата красавица в неприятности. От лапите му я измъква първият й съпруг Богомил Маринов, който бил част от най-близкото обкръжение на покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев. Яна и Богомил се женят и през 2001 г. им се ражда син, който кръщават Никола.

 

Семейният живот продължава мирно и тихо до момента, в който двамата съпрузи решават, че повече няма какво да си дадат един на друг. Яна си стяга багажа и се изнася в жилището на новия си приятел Тихомир, който също някога е имал вземане-даване с Георги Илиев. Разводът на манекенката минава съвсем нормално и тя получава родителските права. Въпреки това детето остава да живее при баща си.

 

Тръгват слухове, че Яна изобщо не се интересува от Никола и го е зарязала, за да гради кариера. В емоционална изповед красавицата се кълне, че синът й е избрал баща си пред нея и тя е била поставена пред свършен факт.

 

Когато си тръгвах от апартамента на Богомил, Никола реши, че иска да остане в стаята си, където всичко му е познато и близко. Той осъзнаваше, че по цял ден трябва да стои сам у нас и евентуално за него да се грижи бавачка. Баща му и новата му приятелка винаги са до него. Не ревнувам в никакъв случай, сегашният ми съпруг също има дъщеря. Понякога се събираме двете семейства и се разбираме чудесно. Не съжалявам, че синът ми предпочете баща си, но се дразня на приказките, че съм го изоставила. Стана точно обратното, ако въобще може да се говори за някакво изоставяне“, категорична е Яна Маринова, която преди няколко години погреба първия си съпруг. Мъжът издъхна от коварна болест в Германия.

Източник: Уикенд