Крисия, Хасан и Ибрахим-имена, които всеки повтаря с умиление и гордост

Уникалната Крисия и виртуозите на пиано Хасан и Ибрахим вече за звезди и имената им ги повтаря всеки българин. Триото събра пред синия екран повече зрители, дори и от най-нагнетяващата футболна среща. 10-годишните деца се върнаха победители, като заеха престижното второ място на детския вариант на Евровизия в Малта. Успех, който страната ни не беше получавала от доста дълго време.

Крисия, Хасан и Ибрахим направиха за родината си това, което политици вече години наред не могат да сторят за България. Но пътят на братята пианисти не е постлан с цветя и рози. Злобата и завистта, която следва избраниците на съдбата, не е подминала и тях, пише Блиц. Близнаците от Шумен са били спъвани по пътя си към победата не от друг, а от някои от учителите им в СОУ „Сава Доброплодни”, където двамата учат.

[caption id="attachment_329919" align="alignright" width="300"]Хасан и Ибрахим получили преди наградата злоба и завист Хасан и Ибрахим получили преди наградата злоба и завист[/caption]

Бащата и майката на братята разказват потресаващи неща за това. Учители заключвали вратата на кабинета, където било училищното пиано, за да не свирят на него Хасан и Ибрахим. Дори подменяли бравата. Това се случвало преди всяко тяхно участие на престижни национални и международни конкурси, разбра Kluiki.bg.

Те дори не се докоснали до общото пиано и преди да отлетят за Малта.Родителите на виртуозните музиканти таят дълбока обида в сърцата си, но все пак не искат да издават имената на тези преподаватели. Отдават го на злобата и завистта от успехите на момчетата им. Защото те не били постигнати от ученици в музикалните паралелки.

Помощ свише получили в лицето на професорка, вече покойница, която им подарила едно пиано. С много лишения родителите купили още едно. След като близнаците Хасан и Ибрахим получиха международно признание, ситуацията коренно се променила. Местният парламент в града ги наградил с престижното отличие „Златната значка”.

Обидата все още не е отминала. От Каолиново, рожденото градче на Хасан и Ибрахим, те не получили дори и похвала.Според мълвата бащата на виртуозните пианисти бил кандидат-опонент на сегашния градоначалник и злобата му „застигнала” и момчетата. Дори и след като Ибрахим и Хасан прославиха родината ни далеч извън пределите й.