Продуцентът на "Съдби на кръстопът" се подиграва с актьорите си!

Истинска гавра се случва с актьорите на "Съдби на кръстопът". Оказва се, че един актьор не взимал повече от 100 лв. на епизод, пише "Всеки ден". Това е недопустимо за сферата на киното, считат мнозина. Както се знае, в предаването нарочно играят непрофесионалисти, защото те нямат високи изисквания за пари. Освен това историите звучат доста по-автентични, понеже основната идея на продуцента е неговата прдукция да изглежда като риалити предаване. Заплащането обаче е жива експлоатация.

[caption id="attachment_330854" align="alignright" width="300" class=" "]"Съдби на кръстопът" се изгаври с тези хора "Съдби на кръстопът" се изгаври с тези хора[/caption]

Алчният продуцент Красимир Ванков оставя почти цялата печалба от един епизод на себе си. По изчисления на агенция ПИК, той прибира на епизод по цели 11 хил. лв., а на актьорите дава по 100 лв. Всичко изглежда като гавра към главните действащи лица. Като прибавим и факта, че в "Съдби на кръстопът" се предпочитат за актьори хора със сходни съдби като в сюжета, т.е. доста тежки, изглежда като истинска гавра заплащането, понеже повечето от тези хора са много зле финансово.

"Брат ми се яви на кастинг в "Съдби на кръстопът", защото беше безработен от месеци. Трябваха му спешно пари и много се зарадва, когато го избраха. Като разбра хонорара си обаче, остана шокиран и потресен. Все пак изигра ролята, защото беше притиснат до стената, но от предаването се гаврят с хората." - споделя сестрата на участник в "Съдби на кръстопът".

Понякога снимането на един епизод продължавал няколко дни. Това значи, че актьорите взимат хонорар, който се равнява на надника на повечето хора в България, въпреки че се снимат в една от най-известните и нашумели продукции у нас. Дори 100 лв. бил хонорарът на най-главните герои. По-второстепенните взимали суми от рода на 50-60 лв., научи Kliuki.bg.

От "Съдби на кръстопът" още в началото обявиха, че сюжетите на всички епизоди са направени по действителни случаи, заради което се предпочитат аматьори в снимките, тъй като трябва да не бъдат известни, за да излежда напълно реално всичко на екрана.