Победителят от първия сезон на „Биг Брадър“ – Здравко Василев, напусна родното си Приморско в разгара на летния туристически сезон, за да започне работа на Филипините. От средата на юни, Гларуса се наслаждава на смайващата природа и фините като брашно пясъчни ивици на прочутия архипелаг като част от екипа на приключенското шоу „Островът на 100-те гривни“, което ще тръгне в ефира на bTV от есента.

 

Василев е нает от продуцента Ники Николов, за да се грижи за обезпечаването изграждането и разглобяването на десетки препятствия, пред които са изправени състезателите. Смесен екип от българи и филипинци, осигурява техническата и логистичната поддръжка на приключенското риалити. От кухнята на предаването издават, че Здравко е сред най-дейните и сръчни сътрудници на продуцентите.

Той ще остане на Филипините до средата на август, но засега от bTV не издават дали ще влезе в кадър или работата му ще остане извън обсега на тв камерите.

Предполага се, че заради популярността му сред любителите на риалити предавания, на Василев ще бъде поверена и някаква роля пред камерата, поне като звезден технически сътрудник на „Островът на 100-те гривни“.

 

Както вече стана ясно, водещи на новото за България шоу, ще са Диляна Попова и Александър Сано, а сред участниците в предаването са и няколко знакови моделки.

Здравко не спира да публикува снимки от престоя си на Филипините, сравнявайки красивите плажове и природа на архипелага с Приморско. Само дни преди да отпътува към Азия, той подари на родния си град огромен масив от снимки и видео материали с красивите забележителности на градчето, заснети от него през последните няколко години.

 

Кметът на Приморско Иван Гайков вече използва кадрите му за рекламни клипове на курортния морски град с най-дълги пясъчни ивици на юг от Бургас, които се въртят в социалните мрежи.

 

Докато Здравко се труди усърдно и събира тен на филипинските плажове на почти 12 000 км разстояние от Приморско, съпругата му Христина и порасналите му дъщери Яница и Зорница, се грижат за семейния им хотел „Лилия“, разположен на една от най-хубавите части на градчето, досами входа на Северния плаж.

 

Както е известно, Василев е баща и на 5-годишен син, който засега е твърде малък, за да бъде ангажиран в семейния бизнес. Преди да отпраши към Филипините, той даде яхтата си под наем за настоящия сезон на местен бизнесмен. Припомняме, че през последните години, той я използваше, за да показва на туристите красивото крайбрежие на Приморско.

 

След като през 2005 г. спечели 200 000 лв. като първия победител в „Биг Брадър“, Василев инвестира част от спечеленото в 10-метрова лодка за разходки и в изграждането на летен басейн към семейния хотел. Две години по-късно и жена му Христина триумфира като победител във „ВИП Брадър“ и впоследствие семейството купи и втора яхта, която обаче Гларуса е продал през миналата година.

Източник: Уикенд