Заки отново сяда на менторското място в "Х Фактор"!

Велизар Соколов - Заки се завръща в Нова телевизия. Бившият съдия от „Х Фактор” бе забелязан на официално събитие на телевизията наскоро. Това породи въпроса дали пък в медията не смятат да връща догодина своето шоу за певци-таланти „Х Фактор”. [caption id="attachment_435645" align="alignright" width="300"]Заки Заки отново ще е ментор в шоуто Х Фактор[/caption] Предаването, от което излязоха звезди като Дара, Жана Бергендорф и Михаела Маринова, бе свалено от програмата на Нова преди повече от две години. Последният победител в него е момичешката група „4 Маджик”. В телевизията прецениха, че шоуто е твърде скъпо на фона на скромния рейтинг, който прави в сравнение с конкурентите от Би Ти Ви. И решиха занапред да минат без него.

После обаче ръководството на Нова тв се смени и вече упорито се обсъжда дали не е време „Х Фактор” да се върне на екран и то именно със Заки като една от основните фигури в журито. Изпълнителят от „Авеню” бил готов да приеме офертата да влезе в ролята на ментор, а най-вероятно другият, който ще стане част от журито, ще бъде Мария Илиева.

Говори се, че рейтингът на певицата бил скочил до небето, откакто е „детектив-панелист” в „Маскираният певец” и има възможност да блесне с чувство за хумор, освен с глас и сценично присъствие. В момента се търсел начин да я задържат на екран като лице на ключово за програмата шоу и след финала на „Маскираният певец”. Най-вероятно това ще е „Х Фактор”.

Още преди месеци продуцентът Маги Халваджиян обяви, че напролет в ефир се връща „Като две капки вода”. Но нищо чудно Нова да действа мащабно и след „Капките” да пусне още едно скъпо предаване, а именно „Х Фактор”.

В средите на телевизионерите се шушука, че появата на Заки на наградите „Нова подкрепя българските филми” не е случайна. Смята се, че то е знак, че музикантът с образование на юрист преговаря за нов ангажимент от телевизията, а именно – в „Х Фактор”. Ако телевизията реши да върне шоуто за певци на екран, това най-вероятно ще стане в началото на следващата есен. Кастингите обаче ще започнат много по-рано, пише вестник Уикенд.