Голямата Валя Балканска отказа да е депутат

80-годишната звезда не крие, че партия й предложила да лапа народна пара в Парламента.

Изпълнителката на „Излел е Делю хайдутин“ отказва да назове името й, но твърди, че те били много настоятелни.

„Моята работа и съдба е да бъда на сцената! Да пея, това мога и го правя с огромно удоволствие. Отказах да съм депутат! За мен тези народни представители са като гарвани, само грабят, без да се замислят за бедния народ. Същите тези хора, които са ги избрали да седят на удобните си столове. А не искат да разберат, че всички сме равни, а те са там да мислят за народа, не само за собствените си търбуси“, отсича един от символите на Родопа планина.

Въпреки че материалното й положение не е розово, топ певицата не се съгласила да се подлага за парче хляб. Самата Валя Балканска не скрива, че от години не може да си купи нова дреха и се грижи за болната си дъщеря.50-годишната й щерка пада и се удря лошо, сменят й тазобедрената става и оттогава трудно се предвижва.

Родопската певица, чийто глас лети в космоса, оставя любимото си ранчо, отказва концерти, за да се грижи всеотдайно за болното си чедо.

Звездната певица е почетен гражданин на Смолян, има множество родни и международни награди, както и ордени за творчеството си.

Източник: Ретро