Скандалният Максим Генчев с право си е заслужил това определение. Режисьорът вдигна народа на крака с филмите си за Левски и Ботев, като обаче критиките и възмущението към него, бяха в пъти повече от овациите.

После на Генчев му бе по-трудно да снима, защото никой не искаше да работи с него. А днес той взриви обществеността като обяви, че актьори забранявали на актьори да имат работни отношения с него. И визира конкретно младата актриса Неда Спасова, позната ни от "Откраднат живот".

Генчев разказа, че искал Неда да участва в новия му филм за Караджата, но тя му отказала и му обяснила, че ще полудее. "Не мога повече да работя заедно с теб, ще полудея" - заявила му тя, по думите на самия Максим. Той я попитал какво става и дали върху нея са упражнили натиск, а тя не му отговорила. Всъщност, отговорила му - като го изтрила от приятелите си в мрежата.

"Така направи Неда и разбирам, че младите актьори ги е страх. Те искат да са гледани, да се развиват и разбирам притесненията им. Но други нейни колеги пък изобщо не ми вдигат телефона като им звъня. Какво е това отношение, какъв е този страх, питам аз", озадачен е Генчев.

В отговор на думите му, шефът на Съюза на артистите у нас - Христо Мутафчиев, отвърна, че не познава добре режисьора, но в никакъв случай и никой не оказва натиск над актьорите. Те сами решават къде и с кого да работят.

Източник: България днес