Георги Христов тръгна да пее по кръчми!

Георги Христов опря до пеене по кръчмите в работническите квартали. Една от най-големите звезди на родната естрада е обявил коледен концерт в... бирария в столичния ж.к. „Люлин”. Още от сега пред нея гордо виси реклама с огромна снимка на певеца и дата на събитието – 30 ноември. [caption id="attachment_434248" align="alignright" width="300"]Георги Христов Георги Христов смени залите с кръчми[/caption] Изпълнителят на „Черно и бяло” не е правил големи коледни концерти в София от 4 години. Последната му подобна изява бе в зала „България” през 2015-а. Тогава събитието бе обявено като „бутиков концерт”, след което коледите в столицата започнаха да идват и да си отиват без участие на Георги Христов. За разлика от други негови колеги, които се избиват да пеят по Рождество, най-голямата звезда от времето на соца предпочита да посреща празника без шумни изяви в любимата на родните естрададжии зала 1 на НДК.

Понякога прави концерти из страната, друг път – не, но тази година идеята му за професионална изява е меко казано ексцентрична – ще извива глас в кръчма срещу люлинския кооперативен пазар, одимен от цвърчащите кюфтета и кебапчета.

И ако концертът пред 2000 души в зала „България” е бил окачествен като бутиков, то този в „Люлин” ще е направо миниатюрен, защото въпросната бирария е с капацитет едва 120 места. Затова пък който реши да отиде там, ще се любува на Георги Христов цели 3 часа – такова времетраене на събитието е обявило заведението. Дано само певеца да остане трезвен...

Проверка на вестник „Уикенд” показа, че само за вход за присъствие се плащат 40 лева на човек. Консумацията е отделно. Почти всички места вече са резервирани, останала е една-единствена свободна маса на втория етаж на бирарията.

Това означава, че само от тарифата да достъп ресторантът ще прибере близо 5000 лева. В същото заведение наскоро са обявени участия на Йорданка Христова и имитатор №1 за годината – Стефан Илчев, който имаше известни проблеми с Георги Христов, след като изпя в „Като две капки вода” хита му „Нямам нужда от много приятели”.

Трябва да се отбележи, че естрадната легенда не се е отказал напълно от концертите в зали. През пролетта и лятото той обяви няколко такива, включително в зала 1 на НДК. Но очевидно предпочита да работи по кръчми и ресторанти, което за него е чиста печалба.

Не плаща наем за зала, нито хонорар на бенд, да не говорим за хореография, балерини и специални ефекти. Влиза в заведението, пее на пълен плейбек и прибира хонорара, като дори не е нужно да се старае кой знае колко, защото дори да фалшивее, на няколко ракии клиентите едва ли биха забелязали. От години това е любимият начин на работа на повечето родни звезди. Изключение прави само Лили Иванова, която продължава да държи ниво с концерни зали.