Станка Златева или Златната Златева, както още я наричат (и с пълно право) е рожденичка, при това юбиляр. Днес тя навършва 40 години и е щастлива, че дори национални медии се сетиха за нея. Станка отпразнува рождения си ден в залата за тренировки, заедно с децата, които обучава.

Тя призна, че това е нещото, което иска да прави, докато може и не мисли нито за смяна на попрището, нито за преместване в чужбина. Там, където е сега, й е най-добре, макар че...

Има едно макар и точно то шокира България. А именно - въпреки огромното й желание, Станка Златева не успя да си намери мъж и да свие семейно гнездо. Тя искаше да се омъжи и да роди дете, но не просто заради годините, а по любов. Шокиращо е, но вече се е отказала от тази си мечта.

"Спрях да търся, да чакам, да искам. Всеки човек е със съдбата си, може моята да е свързана с други неща. Добре ми е така, свободна съм и за нищо на света не бих живяла с мъж само, за да се каже, че не съм сама. В такива случаи човек дори е още по-сам", категорична е Златева.

Мъжете, които срещала досега и с които смятала, че може да се получи, силно я разочаровали. Повечето от тях дори се бояли от решителността й и женската й сила. "Мухльовци", коментират ги и нейни приятели.