Мария Илиева не е на себе си след диагнозата, която й поставиха лекарите!

Певицата Мария Илиева рухна след тежката новина за болестта си. Диагнозата й бе поставена от лекари в една от най-големите столични клиники, а предупреждението им, че може да развие наистина тежки здравословни проблеми, съсипа младата жена.

Специалистите разкриха на Мария Илиева, че ще изгуби гласа си, тъй като в момента вече страда от слабост в мускулите на небцето. От години певицата страда от чести възпаления на гласните струни, но въпреки това продължава да пуши по две кутии цигари на ден. Точно това и постоянните проблеми с гласните й струни довели до отслабването на мускулите на небцето - следващата стъпка, вследствие на което е тотална загуба на гласа.

[caption id="attachment_338815" align="alignright" width="300"]Мария Илиева Мария Илиева е съсипана, ако изгуби гласа си, губи всичко[/caption]

След самата Мария Илиева, най-ужасена от новината, била майка й Ваня, която е диригент на известния хор "Космически гласове". През целия си живот Ваня се грижила за дъщеря си като за истинска принцеса, а гласът и певческата кариера на Мария Илиева, били на първо място сред приоритетите й.

"Ваня се мъчи да успокоява Мария, но е толкова уплашена и притеснена, че не винаги й се отдава да излъчва сила и увереност. А Мария е съсипана от шока. Разбираемо е, защото тя е певица - сцената и музиката са не само хобито и щастието й, но и единственият начин за препитание. Ако изгуби гласа си, тя губи всичко. Какво ще работи после, как ще се издържа като няма дори съпруг и семейство?!", коментират източници, близки до Мария Илиева, пише вестник "Всеки ден".

За да забави развитието на болестта си, Мария Илиева трябва незабавно да се сбогува с цигарите и то до края на живота си. Към настоящия момент обаче те били единственият й помощник в борбата със стреса и тя продължавала да пуши, въпреки забраните на лекарите.

Напоследък Мария започнала и страшно много да хърка през нощта, а почти всяка сутрин се будела с непоносимо главоболие - следствия от диагнозата, която вече й е поставена. Майка й Ваня постоянно я води по доктори с надежда да открият лек за щерка й. А клиентите в заведенията, където Мария дава своите участия, споделят, че гласът й става все по-променен, удебелен и дрезгав.