Васил Найденов е съсипан и в траур, призна, че не знае как ще успее да работи тези дни!

Внезапна смърт почерни големия певец Васил Найденов, който призна, че е съсипан и не знае как ще успее да работи тези дни. Мъката на Васко е от трагичната загуба на един от най-добрите му приятели и автор на най-големия му хит "Казано честно всичко ми е наред" Петър Софрониев.

Петър Софрониев, който бе изявен автор, журналист и поет, почина в болница преди броени дни от скоротечен рак на панкреаса. Той е бил претърпял операция, а панкреасът му е бил отстранен. Лекарите давали надежда, че състоянието му ще се подобри, но уви - за ужас на всички той се усложнил и издъхнал изненадващо в клиниката.

[caption id="attachment_335681" align="alignright" width="300"]Васил Найденов Васил Найденов е истински съсипан след внезапната загуба на приятеля си Петър Софрониев[/caption]

Новината за кончината на Петър Софрониев буквално разби Васил Найденов, който никога не е крил огромната си обич и привързаност към своя приятел. Близки до великия изпълнител разкриха, че той е в траур и още не може да приеме факта, че верният му другар си е отишъл.

"Той беше голям човек. Не знам как ще пея и как ще забавлявам хората тези дни, когато сърцето ми плаче. Много го уважавах и обичах, смъртта му ме съкруши", признава Васко Кеца, който въпреки всичко обаче показа, че е истински професионалист и още на следващата вечер се яви в известно заведение, където пя пред публиката, пък макар и през сълзи.

Специално в памет на Петър Софрониев, Васил Найденов изпълни големия си хит "Казано честно", а публиката стана на крака и отдаде уважението си пред името на талантливия автор и на самия певец.

Освен с Васил Найденов, Петър Софрониев е писал сценарии за някои от старите култови предавания като "НЛО", "Събота късен следобед", "Вариант" и други. Лека му пръст и дано почива в мир!