Скулпторът и бивш министър на културата Вежди Рашидов ще вае паметника на великия Стефан Данаилов

Монументът ще струва сто бона, като в неговата изработка ще се използват само качествени материали-от метал и камък.

Проектът на Вежди Рашидов  е одобрен от комисията по образование и култура към Столична община. Това информира актрисата Ирен Кривошиева.

От нея Ламбо има и единствения си син Владимир, който живее в Америка и е женен за американка. Единственият наследник на любимеца на поколения българи е лекар и  в тази сфера бере плодове за труда си.

Ирен Кривошиева се е заела и с нелеката задача не само да осигури средствата, но и да осигури място, където да бъде поставен внушителния монумент на Данаилов.

Актрисата обаче се оплака, че се е сблъскала с упорството на  столичната община, която отказва паметника на Ламбо да се постави в градинката на Народния театър.

Мотивът им е, че там вече има много паметници на артисти. Затова чиновниците предлагат бюста на Стефан Данаилов да се ситуира в квартал „Лозенец“, до хотел „Хемус“, където е живял любимеца на поколения българи.

„Само че целия живот му е минал в Народния, близо до Военния театър и парламента“, опонира решението им Кривошиева.

По думите й отказът на общината не е заради политически мотив, а и Стефан Данаилов цял живот е бил верен само на една партия-БСП.

„По-скоро причината е заради ниските страсти.У нас, който докопа властта, върши всичко за свой интерес. Като нямат полза от някого, бързо го забравят“, разочарована е Ирен Кривошиева.

Източник: Телеграф, Crimesbg.com