Макар повече от година Ваня Щерева да е без гадже се оказва, че изобщо не страда от този факт.

 

Както винаги тя използва периода, в който е сама за неща, които я вълнуват истински като например правенето на песни, към което се завърна наскоро, творенето на бижута, писането. Макар Ваня да твърди, че не търси любов, тя винаги е готова за мечтаната такава. Отсича обаче, че и да не дойде, пак ще намери за какво да й е готино.  Подчертава, че ще познае готината любов по това, че всеки ще е себе си, няма да загърби това, което обича и ще се радва на другия.

 

Ваня Щерева цял живот търси мъже като баща си – „вечно с ножа“

Ваня, която на 31 август ще чукне 53 години винаги е внимавала в подбора, тъй като голяма част от досегашните й гаджета все по нещо наподобявали баща й, който бил човек на крайностите – някога боксьор на крайностите, с голямо въображение и много кадърен, но пък суров и като го хванели бесовете, вадел нож. Макар детството на Ваня да било трудно, тя никога не е оправдавала емоционалните си щети от този период.

 

Макар да искала да тренира художествена гимнастика, по настояване на баща си тренирала лека атлетика, тъй като не можела да си позволи да му противоречи. Не съжалява, тъй като спортът я научил на труд и дисциплина. В дома им имало вечерен час – в 20 ч. трябвало да са си вкъщи, дори когато със сестра й тръгнали по собствени пътища.

 

Заради ниска оценка, баща й Стоян Щерев хвърлил от покрива китарата й, която си била купила със спестявания. Стоян бил строг и към съпругата си, а в нередки случаи и мнителен. Заради проявената ревност, макар и без повод, често режел роклите й.

 

На младини родителят й бил рус със сини очи и напомнял за американския актьор Райън Гослинг. Към края на живота си бащата на Щерева ослепял заради диабета.

Не минава и ден, в който Ваня да не мисли за майка си, която загуби през 2019 г. на достолепните 84 години. Писателката твърди, че след смъртта на майка й, се отворила страшна дупка – изведнъж се почувствала беззащитна. Дълго не могла да се съвземе след загубата й. успокоила се и се върнала към нормалния живот, чак след като направила лечебния глад на Лидия Ковачева.

Източник: Уикенд