Мерилин Монро ще остане вечния хит за бъдещетоМерилин Монро
е не само известна като певица и актриса. Родената като Норма Джийн има не само лице, превърнало се в секс символ, а ранната й смърт в поп икона. В смутения, хаотичен и объркан живот се открояват раните от детството й. Норма Джийн, по-позната като Мерилин Монро израства без баща и майка й я изоставя в сиропиталище. За да избяга оттам се жени млада, но попада на луди, бягащи от задълженията си съпрузи. Филмите, които снима, утвърждава нейната неповторимост. Притегателната й сила идва от лекото разминаване между наложения модел и реалната личност.Модата се мени, идолите идват и си отиват, но Мерилин Маонро остава. Защото е класа, последната холивудска актриса, която се превръща в знак на своето време, най-протиречивия символ на Америка. Съществуват странни обстоятелства и факти около тайнствената й смърт, но в крайна сметка митът й си остава непоклатим. Скандалът винаги я съпътства, дори сега, вече 54 години след смъртта й. Мерилин Монро винаги ще си остане блондинката с бялата рокля, която ще продължава да съблазнява, но по детски ще се плези на живота и на смъртта. Вечната Мерилин Монро е уникална и с това, че през краткия си земен живот винаги е поддържала перфектна фигура. Тайната й диета е известна и с това, че докарва и житейския блян-вечна младост.През 1952 г. не е мило такъв бум на диети, нямало диетолози. Диетата, която е спазвала е измислена от самата Мерилин Монро, а тя е спазвала през целия си кратък живот. Вечната Мерилин споделя „тайната” си пред несъществуващо списание. Най-важното хранене на деня, според корифеите в диетолозите, за блондинката се свежда до чаша прясно мляко, което завира. Тогава чупи две сурови яйца и разбърква с вилица. Тази смес хубавицата изпивала след сутрешния си душ и през целия ден била сита, бодра, виталност и й доставя енергия. [caption id="attachment_356078" align="alignright" width="236"] С тази диета Мерилин Монро се е поддържала[/caption] Вечерите й са семпли. Тя винаги спирала до едно магазинче до хотелската стая и си купувала пържола, свинска или телешка или черен дроб. Тя я готви на фурна, а в добавка винаги си хрупа четири-пет моркова. Това е цялата тайна. „Сигурно съм наполовина заек, защото не успявам да устоя на сурови моркови. Развих и още един навик. На връщане от уроците по актьорско майсторство си купувам и сладоледена мелба. Мога да си го позволя, защото почти цялата ми храна за деня е от протеини”, обяснява в типичния си стил Мерилин Монро.
Коментирай