Мистериите около смъртта на актрисата Виолета Донева се заплитат

Гранддамата на Народния театър бе открита мъртва в дома си. Според непотвърдена информация тя била душена и многократно намушкана с нож.Подозренията на близките на 79-годишната актриса е , че е убита, за да бъде ограбена.

След като няколко дни комшийките не я виждали пред блока и не отговаряла на обажданията на сина си Иво, те извикали полиция, за да разбият вратата. И тя била открита мъртва в апартамента си в квартал „Изток“.Малко преди да бъде убита, тя продала наследствен апартамент за 350 бона. Но парите не били открити в сметките й.

„Ограбена и убита“, крещял неистово сина й Иво Стайков, при вида на убитата си родителка. Той е дете от брака й с режисьора Людмил Стайков.

Смъртта й определено е насилствена, защото до края не се оплаквала от никакви болежки и общувала активно със съседите си, коментират близки до звездата.

Води се разследване, като една от версиите е, че е замесена имотната мафия. Според друга убийството може да е дело на близки до дъщеря й, която преди време имала проблеми с наркотичните вещества.

По време на соца звездата на театъра бе удостоена с приза „Заслужил артист“, както и с много награди.Освен в театъра, актрисата има роли и в няколко филма. В пика на славата си колежки я обвиняват в клептомания. След грандиозният скандал Виолета Донева се оттегля от активната си работа, като се развежда и със съпруга си Людмил Стайков.

Източник: Уикенд