Нешка Робева е покрусена от това, което я връхлетя

Легендата по художествена гимнастика не е на себе си от това, което й се случи.

Тя пострада от поройните дъждове, които потопиха в кал и мръсотия западната част на България.Потопите са засегнали и село Трудовец, където Нешка Робева живее в наследствената вила от майка си.

Преди пандемията от Ковид легендарната треньорка ходела в селската си къща само през почивните дни. Но след това се заселила трайно, заедно с внучката и племенниците си. И отскачала до столицата само по работа.

Всяка година Робева си прави зимнина, затваря буркани, отглежда овошки и домашни животни. Част от продукцията тя раздава на хора в затруднено материално положение. Хората от селото я имат за икона, помагат й в това, което върши и винаги са насреща. Но сега, за първа година, звездната треньорка няма да има собствена продукция. Защото дворът й е залят с вода, целият е в калища, а градината е съсипана. Все пак къщата е оцеляла и в нея няма наводнение, каквото се е случило с домовете на много нейни съселяни.

Нешка Робева не помни такова бедствие от години. Последно село Трудовец било под вода в далечната 2007 година.Тогава над 70 къщи били наводнени, а щетите били оценявани на 5 милиона лева.

Една от основните причини Нешка Робева да предпочете живот на село, били солените сметки. В софийският си апартамент се отоплявала с камина, но въпреки това от „Топлофикация“ й начислили 500 лева, заради общите части на сградата.

Източник: Ретро