Албена Михова не спира с изненадите

Любимката на зрителите е харесвана, защото е винаги директна и пряма. Актрисата имаше няколко неуспешни връзки, една от които с по-младия от нея рокаджия Тома Здравков. Днес той е женен, по думите му, щастливо и има две деца.

Твърденията му, че именно съпругата му го извадила от онова същество, което бил преди и дори приятелите му не го траели, удари доста по егото на Михова.

Но актрисата даде отпор с обяснението, че предпочита да се цени и самоуважава, а не да бъде робинята, слугинята или послешната женичка. И вероятно заради тази причина, а и защото Тома искал да стане татко, нещата не потръгнаха и двамата се разделиха преди време.

Но въпреки това Албена Михова определено е научена от живота да се оправя сама и да не „скланя глава никому, дори да обича силно“.

В предаването „Събуди се“ тя призна, че мечтата й била да стане учителка. И станала, но бързо й омръзнала професията, затова завършила за актриса. Нейните родители били актьори, но рано напуснали този свят. Майка си губи едва 13-годишна, баща й умира година по-късно.

„Когато останах без родителите си бях нито дете, нито тийнейджър. Докато свикна да се оправям сама, три пъти палих апартамента.Било ми е много трудно, но слава на Господ, винаги съм имала до себе си хора, които ме поеха и ми помогнаха“, споделя за изпитанията в живота си Албена Михова.