Това отслабване ще ви донесе наистина трайни резултати!

Отслабването - кой човек не иска или не е опитвал да се прости с няколко килограма от теглото си. Едни имат нужда да свалят малко, за да влязат във форма, а при други усилията се увеличават двойно. Това обаче е без значение, защото колкото и килограми да имате да сваляте, начинът е един - правете го хем трайно, хем полезно!

Учени доказаха по кой начин отслабването ще ни донесе наистина ефективни и трайни резултати, без да се ужасим от страшния йо-йо ефект след това. И разковничето е в закуската. Да, именно стабилната закуска гарантира наистина трайно отслабване на всеки от нас, в това са категорични специалистите.

[caption id="attachment_317799" align="alignright" width="300"]отслабване Доказано е, че добрата закуска помага за трайното и полезно отслабване[/caption]

Те съветват да не обръщаме внимание на всички "народни лечители", уверяващи ни в предимствата на "лечебния глад" и във "страшната вреда" от закуската. Напротив - точно закуската трябва да е най-обилното от храненията ни през деня, защото ни зарежда с енергия, а калориите от нея се изгарят в продължение на целия ден.

Специално проучване е доказало този факт. Десетина жени са били разделени в две групи като всяка група е намалила приеманите през деня калории с 600 по-малко. Разликата между групите е била в това, че жените от първата група приемала над 70% от калориите на закуска, а втората група пренебрегвала сутрешното хранене и си наваксвала калориите следобед и вечерта.

След края на определения период станало ясно, че обилно закусващите жени са намалили много повече от теглото си, в сравнение с другите, които също отслабнали, но доста по-малко.

Проучването е направено в университета Сан Рафаел в Рим, като този хранителен режим на отслабване, е наречен от експертите средиземноморска диета. Той няма точни инструкции на позволените хранителни продукти за отслабване, а единственото задължително условие е закуската. Не я пропускайте!