След близо седмица на спокойно време без вятър по Черноморието, на 26 август на някои плажове на юг от Бургас се отново се появиха сериозни вълни и бе вдигнат червения флаг от спасителите, който изцяло забранява влизането в морето. Разбира се, не малко недоволни туристи нарушиха забраната, което създаде предпоставка за инциденти. Те решиха да се разхладят и дори да поплуват в опасната вода.

Умен спасител смая с хитрост на плажа, ще останете с отворена уста

Именно това подтикна спасител от северния плаж в Приморско да измисли нов начин да предотврати влизане на хората в опасното море. Той постави въже на плажа, което опъна между импровизирани стойки като допълнителна бариера, разделяща плажа от морето.

Умен спасител смая с хитрост на плажа, ще останете с отворена уста - Снимка 2

Направеното от него бързо набра голяма популярност в социалните мрежи и събра стотици одобрителни коментари на хората. Разбира се не липсваха и забавни и упрекващи такива, но подкрепящите бяха значително повече.

Умен спасител смая с хитрост на плажа, ще останете с отворена уста - Снимка 3

Днес се очаква над Черноморието да преобладава основно слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще се задържат между 27° и 30°. Температурата на морската вода ще бъде около 26°. Вълнението на морето ще достигне 3-4 бала.

Умен спасител смая с хитрост на плажа, ще останете с отворена уста - Снимка 4

Условията за туризъм ще са подходящи, но е важно да се слушат разпорежданията и съветите на спасителите. За съжаление пренебрегването им може да доведе до фатален изход. Това лято близо 30 човека са изгубили живота си от удавяне.

Източник: blitz.bg