Три полезни храни, с които можем да прекаляваме. Това са три храни, които често ползваме и обичаме, но сега ще наблегнем на множеството им полезни съставки и възможните за приготвяне начини.Нар
- Прекрасен антиоксидант, който съдържа витамини В1, В2, Р, С, дъбилни вещества и полифеноли, които превръщат „лошия” холестерол в „добър”. Сокът от нар вдига стойностите на хемоглобина и възстановява имунитета след простудни заболявания. НО Внимание - След хранене изпивайте по 150 мл сок от нар, наполовина разреден с вода. Разреждането е препоръчително, защото плодът съдържа киселина, която може да наруши емайла на зъбите и т.н. Вишната е много повече от украса за коктейли или плънка за плодов пай. Този плод съдържа голямо количество флавоноиди, които правят чудеса с имунната система и блокират свободните радикали, ускоряващи стареенето на клетките. И накрая ориза, но ще говорим за кафяв ориз. За да съхраните полезните му свойства, залейте го с гореща вода и го оставете да постои около половин час, след това варете около 25 минути. Кафявият ориз съдържа в люспата си витамин В1 (тиамин), който стабилизира нервната система. А сложните въглехидрати в състава му запълват нуждите от захар. Той е ценен и с това, че в него има осем незаменими аминокиселини, които поддържат тонуса на мускулите и разбира се не съдържа глутен. Източник: Из Списание Ева
Коментирай