Три години Катя и Здравко, от обичния дует „Ритон“, тънели в грях

Поне така твърдяла майката на Катя, понеже бъдещото семейство правело с@кс, без да са се венчали.И то три години, още като студенти от Музикалната академия.

Официално семейство станали на 23 декември 1978 година, след ултиматума на Катината майка.

А след пет години най-дългогодишното музикално семейство ще празнува златната си сватба. Вече над 48 години пък дует „Ритон“ радва меломаните с кристалните си гласове и съдържателните си песни.

Но малцина знаят, че пеещото семейство е минало през редица трудности след „избухване на демокрацията“.В онези тежки времена мнозина техни колеги подкарали такси, други подхванали ресторантьорски бизнес, трети се заловили с амбулантна търговия, за да свържат двата края, „изхвърлени“ на периферията на живота.

Катя Михайлова и Здравко Желязков също не били пожалени от съдбата. За да се закачат за „вагоните на пазарната икономика“ им се наложило да продават кукли Барби.

Помогнал им техен познат, вносител на известните играчки. Двамата дори си направили магазинче, в което продавали и други джунджурии.

Въпреки че харчели нашироко, все пак успели да издадат два от известните си албума „Джалма“ и „Болка от любов“.Но вятърът на промяната пак се обърнал към музиката и нейната магия. И дуетът отново се върнал към заветната си любов-да прави и пее песни.

Източник: Минаха години