Към днешна дата топготвачът шеф Андре Токев работи усилено в ресторанта си и се старае да подобри нивото, за да може един ден, когато в България дойде „Мишлен“, да бъде оценен подобаващо. Иска гостите и клиентите му да се наслаждават на професионалната им работа и кухня.

 

Топготвачът шеф Андре Токев: Винаги съм шофирал внимателно, но сега съм още по-отговорен

В същото време продължава да прави авторска кухня, която е на много високо ниво. Все още обаче не е мислил за издаване на кулинарна книга. Убеден е, че човек трябва да преживее много, за да се научи да се справя. Заедно с шеф Иван Манчев готвили за Бил Клинтън. Освен това е готвил за Вал Килмър, Чарлзийз Терон, Джон Кери, Жан-Клод ван Дам

Не изпитва носталгия по „Мастършеф“ и допълва, че от миналото човек може само да си вземе поука от дадена грешка и да продължи напред.

 

С шеф Петър Михалчев и шеф Виктор Ангелов, с които бяха жури в „Мастършеф“, са в приятелски и колегиални отношения към днешна дата. Опитва се да почива по два дни седмично и е намерил начин за пълноценен релакс. Философията му е да не се натоварва психически, както и да не изпада в паника, ако качи някое и друго кило, но се храни балансирано и това трудно би се случило. Всяка сутрин си прави лека физзарядка, която е много важна за него.

 

Изчаква времето да се оправи, за да яхне мотора, но добавя, че за разлика от шеф Петър Михалчев, не е професионалист, а неделен моторист. Поправил е пикапа, който покрай инцидента стана по-известен от него и продължава да си го кара. След изтърпяването на наказанието, се качил и потеглил, не е имал проблеми. За себе си казва, че винаги е шофирал внимателно, но вече е още по-отговорен.

Източник: Уикенд