Сред най-благодарните пациенти на д-р Людмила Емилова, са лицата от шоубизнеса и политическия елит, тъй като тя е необикновен лекар – специалист по вътрешни болести, ревматология и кардиология, при това е на разположение 24 часа в денонощието.

 

За разлика от колегите си, тя лекува с нетрадиционни методи – основно чрез разтоварване на храносмилателната система и пълен телесен детокс чрез, спорт, плодове, чай, планински разходки и др.

 

Д-р Емилова нарича гладолечението „плодолечение“ и е категорична, че именно на него дължи доброто си здраве. Пациентите, минали през клиниките й в Боровец и Св. св. Константин и Елена, са хиляди. Всички те са й благодарни, защото не само се избавят от наднорменото тегло, а и усвояват хранителен режим, който им помага да са здрави и пълни с енергия.

 

В началото на септември д-р Емилова навърши 80 години, но въпреки това е преизпълнена с енергия и е убедена, че й предстоят още много хубави неща. Категорична е, че на 80-годишна възраст се чувства много по-добре, отколкото като е била на 48, когато започнала с гладуването – изглеждала болна и била лишена от енергия.

Всяка работа й тежала, дори почистването на дома й и посрещането на гости. Към днешна дата приема минимално количество животинска храна, която взема от определени места.

 

Продукти като колбаси, кренвирши и луканки, са забранени за нейния хладилник. Месо хапва на Коледа, когато прави пуйка с кестени. По Великден хапва агнешко, но не винаги. Рядко си позволява да яде яйца, но те задължително трябва да са от кокошки, които кълват трева. Залага на прясна риба, но не голяма, тъй като тя съдържа огромно количество живак.

 

През всички 31 години, в които гладува, прави два пъти годишно по 20 дни на чай и плодове, следвани от 10-дневно захранване. Категорична е, че когато се лекуват болести, е нужно да се правят дълги програми – 20, че и повече дни, за да може да се стопят токсините, които започват да се топят чак след 8-10 дни. Твърди, че има връзка между любовта и килограмите, защото влюбеният човек не преяжда.

 

По повод инсулиновите инжекции, чрез които мнозина намалиха драстично теглото си, д-р Емилова отбелязва, че научни изследвания сочат, че употребата им води до рак на щитовидната жлеза. В допълнение от опит посочва, че ако човек спре животинските храни, ще има перфектно здраве и нормална кръвна захар.

 

Топ диетоложката д-р Людмила Емилова на 80: Сега се чувствам по-добре, отколкото на 48, когато започнах с гладуването

 

Въпреки огромното недоверие на обществото към нея, се чувства успяла жена. За здравния си център посочва, че макар да са най-евтиния в световен мащаб, предлагат най-добрата лекарска грижа. Твърди, че не е чак толкоз богата, че да си купи сградата, в която се помещава центъра й. Горда е с това, че „Ню Йорк Таймс“ ги е определил като една от петте най-добри здравословни клиники в световен мащаб, наред с клиниката в Лос Анджелис, където ходят холивудски актьори и богати хора. Преди доста години била наградена с орден „Ломоносов“ от руското правителство за това, че се грижи за здравето на руския народ.

 

Тя е от хората, сбъднали детската си мечта – да стане лекар. От 7 до 24 години (докато се омъжи), живеела с родителите си в санаториум за костно-ставно туберкулоза в Св. св. Константин и Елена и всеки ден виждала колко е лошо да си болен. Израснала в голяма беднотия. В първата година от студентството си работила в консервна фабрика, където белела лук по цяла нощ, за да си купи обувки.

 

Надява се след 5 години да се радва на собствена база и повече пациенти. Иска отново да има пациенти от цял свят, както било преди пандемията и е убедена, че ще направят най-доброто за онези, които им се доверяват.

Източник: Уикенд