Ивана е сломена от тази новина

Чалга звездата научила късно тази вест, но тя я съсипала напълно. Изпълнителката на хита „Шампанско и сълзи“ си купи жилище в Пловдив. Едва след като официализирала сделката, Ивана разбрала, че този апартамент притежавал приживе Радко Дишлиев.

Актьорът ни напусна на 58, преди дванадесет години. Екранният Бенковски от култовата продукция „Записки по българските въстания“ си отиде от този свят омерзен, безработен и съкрушен.

„Не искаше да живее последните години от живота си.Беше съсипан!Буквално го лишиха от парчето хляб, чувстваше се ненужен.Убиха го и като личност, и като творец“, още не може да го забрави житейската му половинка Вера Пангарова. Двамата са заедно над цели тридесет лета, но така и не стигат до венчило, нямат и собствени наследници.

Тази новина съсипа Ивана!

Радко Дишлиев разчита само на парите, които вади половинката му. След серия значими роли в киното и театъра, той изпада в забвение. Никой театър не иска да го наеме на работа, давали му само малки роли в радиото и като водещ на различни събития.

В последните години той ходил до директори на театри, стигнал дори и до културния министър, но смъртта го изпреварила, преди да си намери работа.

Въпреки че жилището било продадено от актьора, за да оцелява и сменило няколко собственика, Ивана се чувствала силно разстроена.

„Научих в последния момент на кого е принадлежал имота, който купих. Сделката вече бе извършена. Поразена съм от съдбата на един от най-значимите ни актьори“, съсипана е фолкаджийката Ивана.

Източник: Ретро