Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова заедно във ВМА!

Едно отделение делят Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов във ВМА. Дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева сподели, че е помолила да пратят майка й от Правителствена болница във ВМА, където смята, че са най-добрите специалисти. [caption id="attachment_435296" align="alignright" width="300"]Стефан Данаилов Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова са заедно във ВМА[/caption] „Изключително съм благодарна на генерал Венцислав Мутафчийски, който ми съдейства, за да транспортираме мама до там. Смятам, че докторите във ВМА са най-добрите специалисти у нас”, споделя Мария.

„Може би са в една стаясъс Стефан Данаилов. Ние с мама винаги сме били в прекрасни отношения с Ламбо и семейството му”, допълва още тя.

Грубешлиева не коментира състоянието на майка си, нито причините за преместването. Заявява само, че не й е била предоставяна конкретна информация за здравето й, пише вестник "България днес". „Мама в момента е по-добре. Не мога да кажа, че е в перфектно здраве, има подобрение в състоянието й, но не искам да дърпам дявола за опашката и да твърдя, че ще се оправи от раз и веднага ще стане да си ходим. Сега съм обнадеждена, че ще се погрижат за нея перфектно”, казва още Муки. Дъщерята на театралната прима е неотлъчно до нея, говори й и и разказва различни случки. А Мутафова реагира като стиска ръката й или мига и „говори” с очи. „Не искам много да я напрягам. И гледам да съм в добро здраве, когато съм при нея, за да не я хване някакъв стомашен вирус.”, казва още Муки. Домашните любимци на актрисата – котка и куче, също са загрижени за нея и са се затъжили за стопанката си. „Кучето влиза в чантата ми, когато тръгна за болницата. Понякога скимти, като се върна, аз му говоря, сякаш ме разбира и му липсва Стоянка”, казва още Муки. Въпреки тревогите около майка й, тя не губи надежда. „Моля се много. Разчитам на Господ, държа се заради майка ми, и заради всички, които ме подкрепят, и заради животните”, споделя Муки. Има подобрение и в състоянието на Стефан Данаилов. Ламбо вече е контактен и говори, но свижданията са изключително ограничени. Племенницата му Росица Обрешкова едва е успяла да го види за 5 минути и казва, че не вижда промяна в състоянието му, но и не се влошава, което я обнадеждава. Рехабилитацията на актьора продължава и лекарите се стараят той да не се обездвижва. Желаем успех и пълно възстановяване и на двамата.