Станка Златева крие тежка тайна от живота си преди да стане известна

Девойката от Крушаре не е била това, което е днес. Всеки познава силното момиче, гордостта на България. Но сърцето на Станка Златева пази огромна тайна. Станка Златева предизвиква и завист, и възхищение.

[caption id="attachment_320600" align="alignright" width="300"]Станка Златева не иска да си спомня миналото Станка Златева не иска да си спомня миналото[/caption]

Мнозина мислят петкратната световна и шестократната европейска шампионка за борба за богоизбрана. Но само Станка Златева знае за гладните години, преди славата да я застигне, когато е била бедна студентка научи HotArena.net.

Днес носителката на два сребърни медала от олимпиади още пази спомена за глада и празния си хладилник от онези минали години. Спортист №1 за България казва, че това е най-големият й кошмар от миналото, който още я стряска. Времето, когато нито е знаела, нито е предполагала, че няма да мисли за финансов недоимък, нито ще се страхува за бъдещето си.

Както се случва, съдбата често ни поднася това, което не очакваме. Мечтата на Станка Златева била да стане състезателка по художествена гимнастика, разкри Kluiki.bg . Но заради лошата база в спортното училище в Ямбол, където учела, се захванала с борба.

След това следва спортен клуб в Кюстендил и накрая отива в „Лески”. Записва първото си висше образование и днес най-известната ни пехливанка е бакалавър по „Финанси и кредит”.

Завършила е с пълна шестица и филиала на Московския международен славянски университет в Стара Загора. Станка Златева има и китап от Спортната академия, където скоро ще стане придобие и магистърска степен за треньор по борба. Златното момиче на България обаче си брояло стотинките и гладувало, когато залягала над учебниците в университета. Майка й изплащала буркани и пари, но в средата на седмицата всичко свършвало. За да се нахрани, Станка претарашвала градинките между блоковете и хапвала каквото намери.

” Добре, че не ме хванаха. Какво ли не прави глада, а и аз бързо бягах”, спомня си днес една от най-известните наши състезателки. Станка е и победител от последния сезон на „ВИП Брадър”. Сега именитата ни боркиня не се страхува за бъдещето си.

Получава заплата като офицер от системата на МВР. След като се пенсионира, ще взима и олимпийска пенсия. А може и да се захвана с треньорство, не спира да крои планове Станка Златева.