Дали случайно или не, но както кариерата на звездата Джони Деп беше замръзнала покрай разправиите с бившата му половинка модела Амбър Хърд, някак си в синхрон с неговата знакова победа в съда, предложенията за работа към него зачестиха.

Джони Деп беше почти на дъното, сам сподели, че иска да участвав заснемане на епизад от Карибски пирати отново, но поради лошата му репутация на насилник, това не се случи. След като спечели по нечуван досега начин и след като много негови бивши половинки се изправиха под клетва, за да опровергаят тезата за това, че той е насилник и тормози жени по принцип. Оказва се, Джони вече реабилитиран е обект на интерес в различни проекти и дори се спекулира активно с идеята, че са му предложени 300 млн. долара хонорар от компанията Дисни за да се превъплати отново Джони Деп в легендарния Джак Спароу.

Самият Деп пък с радост би приел и дори безплатно в любимата си роля да бъде отново и все пак Джони Деп явно ще плодължи да бъде сред най-скъпо платените кино звезди и още време и ето защо с лекота Джони призна, че няма нужда Амбър да му изплаща присъдената сума заарди загубата на делото.